Hesap Silme
BookAtlas hesabınızı ve hesabınıza bağlı verileri kalıcı olarak silmek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz.
Yöntem 1: Uygulama içinden
- BookAtlas uygulamasını açın.
- Profil sayfasına gidin.
- “Hesabı Sil” seçeneğine dokunun.
- Şifrenizi girerek silme işlemini onaylayın.
Yöntem 2: E-posta ile
Uygulamaya erişemiyorsanız destek@bookatlas.info adresine, hesabınıza kayıtlı e-posta adresinden “BookAtlas Hesap Silme Talebi” konulu bir e-posta gönderin; kayıtlı e-posta adresinizi ve adınızı soyadınızı belirtin. Talepler, kimlik doğrulamasının ardından en geç 7 (yedi) iş günü içinde işleme alınır.
Silinen veriler
Hesabınız silindiğinde aşağıdaki veriler kalıcı olarak kaldırılır ve geri getirilemez:
- Hesap ve profil bilgileriniz (e-posta, ad, kullanıcı adı, doğum tarihi, profil fotoğrafı),
- Tüm kitap kayıtlarınız ve dünya haritanız,
- Okuma listeniz ve okuma hedefleriniz,
- Yapay zekâ kitap ve film öneri geçmişiniz,
- İstatistik ve paylaşım kayıtlarınız,
- Premium üyelik kaydınız.
Silme işlemi geri alınamaz. Verilerin yedekleme sistemlerinden tamamen kaldırılması en fazla 30 gün sürebilir. Mevzuat gereği saklanması zorunlu olan kayıtlar, ilgili yasal süre boyunca saklanmaya devam edebilir. Aynı e-posta adresiyle yeniden hesap oluşturabilirsiniz; ancak eski verilerinize erişemezsiniz.
Aktif aboneliğiniz varsa: Hesabınızı silmek mağaza üzerindeki aboneliğinizi iptal etmez. Ücretlendirilmeye devam etmemek için hesabınızı silmeden önce aboneliğinizi App Store veya Google Play hesap ayarlarınızdan iptal edin.
Kayıtlarınızı saklamak isterseniz: Silmeden önce İstatistik sayfasındaki dışa aktarma düğmesiyle kitap kayıtlarınızı CSV dosyası olarak indirebilirsiniz.